Proprietarul câinilor care anul trecut au muşcat un copil în vârstă de 10 ani, care se întorcea de la şcoală, faptă petrecută pe o stradă din Sfântu Gheorghe, a fost trimis în judecată de procurorii din Covasna. Anchetatorii au concluzionat că rănile suferite i-au pus viaţa în pericol victimei, care a avut nevoie de două luni de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe au transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că în data de 15 februarie 2022, un copil care mergea de la şcoală spre casă a fost atacat de un grup de câini.
“S-a reţinut că, la data de 15.02.2022, în jurul orei 15:20, în timp ce persoana vătămată M.A., minor în vârstă de 10 ani, se deplasa de la şcoală spre domiciliu, pe strada Fermei din municipiul Sfântu Gheorghe, în apropierea unui imobil proprietate privată, a fost atacat de un grup de câini, care i-au provocat prin muşcare multiple plăgi la nivelul corpului, plăgi multiple la nivelul membrelor superioare, membrelor inferioare, bilateral cu lipsă mare de substanţă, plăgi escoriative, plăgi la nivelul toracelui posterior, plagă la nivelul abdomenului, plagă la nivelul pavilionului auricular stâng, sindrom contuzional, din expertiza medico-legală rezultând că minorul prezenta leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, iar leziunile constatate au pus minorului viaţa în pericol”, se arată în comunicatul procurorilor. 
Proprietarul câinilor a fost reţinut pentru 24 de ore, de la 18 februarie 2022 până la 19 februarie 2022, iar apoi a fost cercetat sub control judiciar până la data de 27 iunie 2022, când această măsură a fost revocată. 
Bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de neluare a măsurilor prevenire a atacului canin asupra unei persoane. El este acuzat că deşi deţine mai mulţi câini periculoşi şi agresivi, “nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin şi a permis ca animalele să părăsească perimetrul proprietăţii sale, să ajungă în loc public fără botniţă şi fără a fi ţinuţi în lesă, unde au atacat persoana vătămată M.A., în vârstă de 10 ani şi i-au provocat prin muşcare leziuni traumatice pentru care a necesitat 55-60 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în pericol”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.