Poliţiştii din Covasna au făcut, la solicitarea autorităţilor din Ungaria, 17 percheziţii pentru documentarea activităţii unui grup infracţional specializat în procurarea de permise de conducere şi cărţi de identificare false, 11 persoane fiind duse la audieri. Doi maghiari sunt bănuiţi de procurarea de acte false pentru mai mulţi români, în schimbul unor sume cuprinse între 300 şi 400 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţa Română, poliţiştii din Covasna au făcut 17 percheziţii domiciliare, într-un dosar care se află în cercetare la autorităţile din Ungaria, doi cetăţeni maghiari fiind bănuiţi de procurarea de acte false pentru mai mulţi români.

În perioada 2012-2014, cei doi ar fi făcut demersuri pentru eliberarea unor permise de conducere şi cărţi de identificare false, în schimbul unor sume cuprinse între 300 şi 400 de euro.

Procedura dura aproximativ trei zile, documentele apăreau ca fiind eliberate de autorităţile din Serbia, iar pentru a obţine un permis de conducere, de pildă, «solicitantul» nu era nevoit să urmeze vreun curs de legislaţie rutieră sau să susţină vreun examen”, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat patru permise de conducere despre care există suspiciunea că ar fi fost falsificate, dar şi mai multe documente care atestă reţinerea unor permise de conducere.

De asemenea, 11 persoane au fost duse la audieri.

Cercetările sunt continuate de către autorităţile maghiare, iar poliţiştii din Covasna vor acorda în continuare sprijinul necesar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.