Băiatul de 8 ani care a fost scos din maşina căzută în râul Dâmboviţa, în luna februarie, şi resuscitat de un poliţist care trecea întâmplător prin zonă a ajuns miercuri la Brigada Rutieră, unde şi-a întâlnit, pentru prima dată, salvatorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Băiatul a sosit împreună cu mama sa la audierile care se fac la Brigada Rutieră a Capitalei cu privire la accidetul din 27 februarie, iar pentru prima dată Alexandru l-a întâlnit pe agentul şef adjunct Gheorghe Boieroiu, cel care i-a salvat viaţa după a făcut mai multe manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor specializate în prim-ajutor.

Copilul l-a îmbrăţişat pe poliţist, i-a mulţumit, iar mulţi dintre cei prezenţi au izbucnit în lacrimi. Poliţistul i-a prezentat apoi parcul auto al Brigăzii Rutiere, iar copilul a putut să se urce pe motocicletele pe care le folosesc poliţiştii în misiuni.

În urma accidentului care a avut loc în 27 februarie, tatăl copilului a murit, iar mama acestuia a fost rănită grav.

Accidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 în jurul orei 16.00, de către un bărbat care era pe malul celălalt al râului Dâmboviţa, în zona unde s-a produs accidentul, şi a sărit să îi scoată pe cei trei din apa care avea o temperatură foarte scăzută. Bărbatul i-a scos la mal, apoi a plecat înainte să ajungă la locul accidentului primul echipaj, de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Poliţistul de la Brigada Rutieră, care trecea prin zonă, a văzut că băiatul, în vârstă de opt ani, nu mai respiră şi a început să îl resusciteze. Când a ajuns echipajul SMURD, băiatul a fost dus în ambulanţă pentru a continua manevrele de resuscitare, iar după câteva minute acesta a fost stabilizat, fiind transportat la Spitalul “Bagdasar-Arseni”.

Echipajul de la SMURD a încercat să îl resusciteze şi pe tatăl băiatului, însă acesta nu a putut fi salvat. Mama băiatului era conştientă când a fost scoasă din apă, dar era în şoc hipotermic când a fost preluată şi transportată la Spitalul “Sfântul Ioan”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.