Poliţiştii au dat, în timpul unei acţiuni de control vizând transportul public de persoane desfăşurată la nivel naţional, aproape 900 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 62 de permise de conducere, din care jumătate pentru consumul de alcool. La Focşani, un bărbat a fost prins când conducea un autobuz aflându-se sub influenţa substanţelor psihoactive, în timp ce în Suceava şi în Constanţa au fost opriţi şoferi băuţi, care conduceau un autocar, respectiv un microbuz. Alte 97 de sancţiuni contravenţionale au fost date după controale în ceea ce priveşte transportul elevilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Română desfăşoară, luni, o acţiune la nivel naţional pentru verificarea activităţii de transport public de persoane, inclusiv a autovehiculelor special destinate transportului de elevi.
 
În prima parte a acţiunii, în 4 ore, în cadrul activităţii de verificare a transportului de persoane (fără transport elevi), poliţiştii au verificat 3.416 autovehicule, au aplicat 894 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 62 de permise de conducere şi au retras 55 de certificate de înmatriculare auto.
 
Dintre sancţiunile aplicate, 692 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 137 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012, 25 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 18 pentru alte acte normative privind transporturile rutiere şi 22 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.
 
În timpul controalelor, poliţiştii rutieri au reţinut 62 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (31 pentru consumul de alcool şi 31 pentru alte abateri).
 
De asemenea, au fost dispuse 14 măsuri complementare, dintre care 11 de imobilizare a autovehiculului şi 3 de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.
 
Tot pe parcursul acţiunii, au fost constatate 5 infracţiuni, dintre care 3 de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 alte infracţiuni.
 
În cadrul activităţii de verificare a transportului de elevi, poliţiştii au verificat 891 de autovehicule pentru transport elevi şi au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 91 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 6 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012.
 
De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 pentru alte abateri, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
Astfel, în jurul orei 8.00, în municipiul Focşani, a fost prins un bărbat care conducea un autobuz, efectuând transport public de persoane pe ruta Coteşti-Focşani, iar, în urma testului de depistare a consumului de substanţe psihoactive, a rezultat valoare pozitivă la consumul de THC. În cauză, a fost întocmit dosar penal.
 
În judeţul Suceava a fost oprit un bărbat care conducea un autocar, efectuând transport public de persoane, iar, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat că acesta avea 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional, iar, ca măsură complementară, i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
De asemenea, a fost prins un bărbat de 48 de ani, care  conducea un microbuz pe bd. I. C. Brătianu din municipiul Constanţa, efectuând transport public de persoane, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cu valoarea rezultată în urma testării alcoolscop de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar, ca măsură complementară, i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
 
Poliţiştii din Bihor au depistat un bărbat de 47 de ani care conducea un autobuz, în afara municipiului Oradea, efectuând transport public de persoane, fără a deţine o poliţă de asigurare RCA valabilă, fără a avea verificarea tahograf valabilă şi fără a avea taxa de utilizare a drumurilor naţionale achitată. Operatorul de transport a fost sancţionat cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare, precum şi cu retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
 
Pe DN 67, în judeţul Mehedinţi, a fost depistat un bărbat care conducea un microbuz, efectuând transport public de persoane, prin servicii regulate, pe traseul Drobeta Turnu Severin – Iloviţa - Ohaba, transportând 30 de pasageri, dintre care pentru 25 nu ar fi eliberat bilete de călătorie. De asemenea, nu a respectat obligaţia de a transportat pasagerii în limita numărului de 27 de locuri înscris în certificatul de înmatriculare. În consecinţă, a fost sancţionat cu amendă, în valoare de 9.000 de lei, conform H.G. nr. 69/2012.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.