Un bărbat aflat la volanul unui microbuz cu care transporta ţigări de contrabandă şi care nu a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, a fost urmărit de către echipaje ale Poliţiei de Frontieră, iar după ce asupra maşinii poliţiştii au tras focuri de armă, şoferul a sărit din vehicul din mers, lăsând microbuzul să ruleze. Maşina s-a oprit într-un cap de pod, iar în cele din urmă şoferul, în vârstă de 19 ani, a fost prins şi dus la poliţie pentru audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate sâmbătă prin intermediul unui comunicat dat publicităţii de Poliţia de Frontieră, incidentul s-a produs vineri dimineaţă, la ora 6.00, când poliţiştii de frontieră au vrut să oprească în trafic, pe raza localităţii Repedea din judeţul Maramureş, un microbuz despre care aveau date că transportă ţigări de contrabandă. Fiindcă şoferul circula cu mare viteză, poliţiştii au plecat în urmărirea lui,  folosind semnalele acustice şi luminoase pentru a-l oprit. În condiţiile în care bărbatul aflat la volan, a refuzat să oprească, îndreptându-se spre localitatea Ruscova, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă atât în plan vertical cât şi asupra pneurilor autovehiculului.

În momentul în care a constatat că nu poate scăpa de urmăritori, şoferul a sărit din mers din autovehicul şi a fugit într-o pădure, în apropierea localităţii Vişeu de jos, iar microbuzul a continuat să ruleze singur, până când s-a oprit într-un cap de pod, fiind avariat. La controlul vehiculului poliţiştii de frontieră au descoperit în interior 19.990 pachete cu ţigări, de diferite mărci, provenienţă Duty Free, în valoare de 234.000 lei, marfa fiind ridicată în vederea confiscării.

Şoferul, în vârstă de 19 ani, din judeţul Maramureş, a fost prins şi reţinut, fiind acuzat de contrabandă, iar microbuzul în valoare de 22.000 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.