Un container încărcat cu peste 15 tone de deşeuri textile a fost descoperit în Portul Constanţa, iar acesta urmează să fie returnat în Indonezia, ţara de unde fusese expediat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că în colaborare cu Garda de Coastă, a decis returnarea unui container încărcat cu aproximativ 15,5 tone deşeuri textile din fibre sintetice, către tara de expediţie, Indonezia.

“Urmare a notificării Poliţiei de Frontieră şi a verificărilor efectuate, s-a constatat că transferul deşeurilor nu era însoţit de documentele prevăzute de Regulamentul 1013/2006. Anexa VII nu era completată cu codul deşeului, nu era menţionat codul instalaţiei de valorificare, nu erau completate datele şi lipsea semnatura persoanei care a organizat transferul”, a transmis Garda de Coastă.

Deşeurile ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Buzău, care a refuzat recepţionarea containerului întrucât deşeurile textile nu puteau fi valorificate în instalaţia detinută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.