Un cetăţean turc în vârstă de 45 de ani a fost prins de poliţiştii constănţeni şi arestat preventiv de Curtea de Apel pentru 30 de zile deoarece pe numele său fusese emis un mandat european de arestare de către autorităţile suedeze. Bărbatul plecase din Suedia cu cei doi copii ai săi, fără acordul mamei,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I..P.J. Constanţa au depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, cetăţean turc, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile suedeze.

El a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unei infracţiuni de răpire de copii în circumstanţe agravante, faptă comisă în Suedia. Bărbatul a părăsit statul suedez cu cei doi copii ai săi, în vărstă de 5, respectiv 8 ani, fără consimţământul mamei acestora.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Curtea de Apel Constanţa a emis mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 30 de zile, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa, în vederea extrădării către autorităţile suedeze. 

Cei doi copii au fost preluaţi de mama lor, care a venit din Suedia. Bărbatul va sta în arest până când autorităţile judiciare suedeze vor anunţa că au trimis o echipă de poliţişti pentru a-l prelua.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.