Trei bărbaţi sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Constanţa pentru trafic de droguri, după ce doi dintre ei au fost prinşi în flagrant delict după ce au depozitat în locuinţa unuia dintre ei peste 16 kilograme de cannabis. Drogurile ar fi fost aduse din Spania. Doi dintre cei trei au fost arestaţi preventiv, al treilea fiind plasat sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat, sâmbătă, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT - S.T. Constanţa, au documentat activitatea infracţională a trei persoane cercetate pentru trafic internaţional de droguri de risc, trafic intern de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cele trei persoane au fost reţinute, după ce doi dintre ei au fost prinşi în flagrant delict, imediat după ce ar fi depozitat în locuinţa unuia dintre ei peste 16 kilograme de canabis şi aproximativ 500 de grame de rezină de canabis, destinate comercializării.

”Din materialul probator administrat în cauză a reieşit faptul că aceştia ar fi introdus în ţară, din Spania, drogurile de risc, prin intermediul unei firme de curierat, pachetele fiind preluate de unul dintre cercetaţi şi transportate la domiciliul celui de-al doilea. Cu privire la primul cercetat, s-a reţinut şi faptul că ar fi deţinut, în scopul de a vinde, şi alte cantităţi de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv, respectiv aproximativ 175 de grame de canabis, 7 grame de cocaină şi 300 de grame de substanţă cristalină 2MMC, ridicate în urma percheziţiilor domiciliare efectuate la adresele sale şi din autoturismul pe care îl deţine”, a arătat sursa citată.

De asemenea, al treilea cercetat ar fi deţinut, în vederea punerii în circulaţie, cantităţi de cocaină şi MDMA (ecstasy), droguri de mare risc, identificate şi ridicate pe parcursul percheziţiei domiciliare.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă a doi dintre cercetaţi, pentru 30 de zile, şi măsura controlului judiciar faţă de al treilea.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au formulat contestaţie împotriva încheierii prin care a fost luată măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.