Şapte persoane au fost reţinute de procurorii constănţeni pentru proxenetism, acestea fiind acuzate că în ultimii şapte ani au obligat şapte tinere să practice prostituţia în ţări din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pe data de 11 decembrie, poliţiştii şi procurorii au efectuat cinci percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, într-un dosar în care şapte persoane sunt cercetate pentru proxenetism.

“În sarcina persoanelor anchetate se reţine că au săvârşit, în calitate de autori sau complici, infracţiunea de proxenetism în formă continuată (...) constând în aceea că, în intervalul 2012 – 2019, au determinat şase tinere să practice prostituţia pe teritoriul unor state membre UE, victime pe care ulterior le-au constrâns, prin ameninţări şi alte acte cu caracter vădit intimidant, să continue practicarea prostituţiei, pentru ca astfel să obţină de la acestea majoritatea sumelor de bani provenite din practicarea prostituţiei, sume pe care le-a folosit pentru asigurarea unui venit constant”, se arată în comunicat.

În urma acţiuniide miercuri, şapte persoane au fost reţinute, acestea urmând să fie prezentate Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. 

Procurorii au mai precizat că în această cauză, prin intermediul şi cu sprijinul Eurojust şi Europol, s-a cooperat cu autorităţile din Cehia şi Spania, state pe teritoriul cărora au fost desfăşurate simultan activităţi similare celor realizate la Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.