Un bărbat a fost reţinut sub acuzaţia de evaziune fiscală într-un dosar în care s-au desfăşurat joi şapte percheziţii la mai multe locuinţe şi birouri din judeţul Constanţa şi în care prejudiciul este de 420.000 de lei. Bărbatul este acuzat că a înfiinţat patru societăţi comerciale, pe numele a trei persoane, iar firmele, controlate nemijlocit de acesta, ar fi înregistrat şi venituri, fără însă a fi plătite către buget contribuţiile cu reţinere la sursă. Conform anchetatorilor, bărbatul a abandonat apoi activitatea firmelor, cu intenţia de a lăsa în sarcina celor trei persoane plata obligaţiilor fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 23 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare din Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat şapte percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, la locuinţele şi birourile unui bărbat, de 49 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, anunţă vineri IGPR.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul  ar fi înfiinţat patru societăţi comerciale, pe numele a trei persoane.
 
În perioada martie 2022 - noiembrie 2023, acesta ar fi controlat în mod nemijlocit activitatea economică a societăţilor comerciale şi ar fi obţinut venituri, însă nu ar fi  reţinut şi nu ar fi plătit către bugetul consolidat al statului contribuţiile cu reţinere de la sursă, după care ar fi abandonat activitatea firmelor, cu scopul de a lăsa obligaţiile fiscale neachitate în sarcina respectivelor persoane.
 
Prejudiciul cauzat este de 420.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă, două unităţi de calculator, 3 telefoane mobile şi 30.000 de lei.
 
Bărbatul a fost reţinut şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.
 
Vineri, acesta va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere legală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.