Primăria Mereni a fost prejudiciată cu trei milioane de lei, între 2016 – 2022, după ce ar fi plătit aceşti bani unor firme pentru bunuri care nu au fost livrate sau prestate instituţiei, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. În acest dosar sunt implicaţi şi şefa Trezoreriei Constanţa, dar şi contabilul primăriei Mereni, iar şase persoane, administratori de firme, au fost reţinute pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut două percheziţii domiciliare într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu.

Percheziţiile domiciliare au avut loc la locuinţa unei persoane fizice şi la sediul unei instituţii. Totodată, au fost puse în executare opt mandate de aducere în judeţele Constanţa şi Olt.

“Din cercetările efectuate a rezultat că administratorii ai 12 societăţi comerciale ar fi întocmit în fals documente care atestau, în mod nereal, livrarea unor bunuri sau prestarea unor servicii către o instituţie, din comuna Mereni, judeţul Constanţa, în acest mod obţinând decontarea unor sume de bani, în mod ilegal, din bugetul local al acesteia.

Totodată, în urma probelor administrate în dosar a reieşit că un funcţionar din cadrul unei instituţii, din judeţul Constanţa, i-ar fi pus la dispoziţie angajatului instituţiei din comuna Mereni, documentele întocmite în fals de administratorii societăţi comerciale, aceste documente fiind folosite pentru justificarea plăţilor ilegale efectuate din contul instituţiei. Astfel, în perioada februarie 2016 – octombrie 2022, ar fi fost întocmite în fals, de către angajatul instituţiei, din comuna Mereni, peste 120 de ordine de plată”, a precizat IPJ Constanţa.

Sursa citată a menţionat că prejudiciul în acest caz este de trei milioane de lei. 

Şase persoane au fost reţinute în acest caz pentru 24 de ore.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că instituţia publică unde au avut loc percheziţii este Trezoreria Constanţa, iar instituţia păgubită este Primărie Mereni.

De asemenea, şefa Trezoreriei Constanţa este persoana acuzată că a pus la dispoziţia angajatului Primăriei Mereni, care era contabilul instituţiei, documentele întocmite în fals de administratorii societăţi comerciale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.