Poliţiştii au intervenit la un scandal între mai multe persoane, care avea loc vineri pe o stradă din Constanţa, iar doi dintre cei implicaţi au fost duşi la sediul poliţiei pentru audieri. Ei au devenit agresivi verbal şi au fost transportaţi la Clinica de psihiatrie de la Palazu Mare. Acolo au continuat acelaşi comportament şi au ameninţat cu acte de violenţă doi poliţişti şi cadrele medicale. La o zi după producerea evenimentului, mai mulţi poliţişti din cadrul Serviciului Comunicaţii şi Informatică au fost chemaţi la serviciu pentru a descărca imaginile de pe bodycam-urile celor doi agenţi de poliţie, mai transmite IPJ Constanţa, precizând că, potrivit legii, în cazuri deosebite, de urgenţă, dispoziţia de chemare la serviciu poate fi şi verbală, urmând a fi materializată în documente în prima zi lucrătoare. Precizarea este făcută după ce Sindicatul Europol a criticat modul în care poliţiştii au fost convocaţi la serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat duminică, faptul că poliţiştii din cadrul Secţiei 5 au fost sesizaţi vineri, cu privire la faptul că pe strada Pandurului are loc un conflict între mai multe persoane. 
“Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au aplanat conflictul, doi bărbaţi fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.  Aceştia au devenit agresivi verbal, motiv pentru care au fost transportaţi la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare, unde au continuat să manifeste un comportament agresiv faţă de cadrele medicale şi faţă de cei doi poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie, adresându-le ameninţări cu acte de violenţă. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, au mai declarat reprezentanţii IPJ Constanţa.
Ei au adăugat că la o zi după producerea evenimentului, mai mulţi poliţişti din cadrul Serviciului Comunicaţii şi Informatică au fost chemaţi la serviciu pentru a descărca imaginile de pe bodycam-urile celor doi agenţi de poliţie. 
“La data de  16 decembrie, în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal, mai multor poliţişti din cadrul Serviciului Comunicaţii şi Informatică li s-a solicitat prezenţa la serviciu, în vederea descărcării imaginilor de pe bodycam-urile celor doi agenţi de poliţie. În cazul acestora, orele suplimentare prestate vor fi recuperate sau plătite conform prevederilor legale. Precizăm faptul că, potrivit legii, în cazuri deosebite, de urgenţă, dispoziţia de chemare la serviciu poate fi şi verbală, urmând a fi materializată în documente în prima zi lucrătoare”, a mai transmis sursa citată.
Anterior, referitor la acest incident, Sindicatul Europol a afirmat că, potrivit prevederilor legale, alarmarea se poate dispune exclusiv prin act administrativ al conducătorului unităţii, pentru situaţii expres prevăzute de lege, grave, iar dispoziţia verbală de alarmare nu se circumscrie niciunuia dintre cazurile prevăzute de actul normativ.
”Dintre cei 13 poliţişti „alarmaţi”, primii 5 care au ajuns urgent la unitate au aflat că scopul pentru care au fost chemaţi este realizat de necesitatea de a descărca imaginile de pe bodycam-urile colegilor care au fost ultragiaţi în urmă cu o zi. Mai mult, nu li s-a prezentat dispoziţia de „alarmare” şi nici dispoziţia de ore suplimentare. Iar când au cerut lămuriri cu privire la motivul pentru care nu a fost chemat 1 singur poliţist pentru această operaţiune banală, li s-a transmis de către conducere că pot să îi cheme de câte ori vor, şi pe câţi vor”, a relatat sindicatul.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.