Poliţiştii din Constanţa fac şapte percheziţii în trei judeţe la persoane bănuite că au încasat 200.000 de lei pentru a livra cereale unei firme, dar nu au făcut acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au anunţat că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico-Financiare Constanţa fac şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Galaţi, Brăila şi Olt, într-un dosar penal de înşelăciune şi spălarea banilor, urmând a fi puse în aplicare două mandate de aducere.
 
“În luna noiembrie 2022, persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din judeţul Constanţa, pentru care ar fi încasat de la beneficiar, cu tilu de avans, 200.000 de lei. Ulterior, acestea nu ar mai livrat cantitatea de cereale către cumpărător, suma de bani ce reprezenta avansul fiind virată din contul societăţii către persoane fizice apropiate, cu diverse titluri nereale (plăţi facturi, datorii), cu scopul de a disimula originea ilicită a banilor. Ulterior, sumele de bani respective ar fi revenit în posesia persoanelor cercetate”, au precizat poliţiştii.
 
Prejudiciul în cauză este de aproximativ 200.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.