O barjă cu peste o mie de tone de deşeuri de plastic, textile şi provenite de dezmembrări auto a fost oprită de comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. Deşeurile proveneau din Serbia şi urmau să ajungă în Turcia, dar autorităţile au interzis tranzitul pe teritoriul României şi au dispus returnarea acestora în ţara de provenienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Constanţa, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa împreuna cu lucrători din cadrul Garzii de Coastă şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea au descoperit, în urma unui control făcut la o barjă care transporta cantitatea de 1.054,619 tone deşeuri declarate fier şi otel provenite din construcţii şi demolări, dar în realitate - în amestec cu deşeuri provenite de la dezmembrări auto, DEEE-uri, deşeuri textile, deşeuri plastic, lemn. 
 
Deşeurile erau expediate din Serbia cu destinaţia Turcia, cu tranzit pe teritoriul României.
 
"Conform prevederilor Regulamentului 1013 /2006 se interzice tranzitul pe teritoriul României deoarece conţinutul încărcăturii nu corespunde cu datele înscrise în documentul însoţitor Anexa VII. Prin urmare GNM CJ Constanta nu permite efectuarea tranzitului deşeurilor pe teritoriul României şi se dispune returnarea acestora în ţara de expediţie”, a transmis Garda de Mediu Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.