Mărfuri contrafăcute în valoare de un milion de euro au fost descoperite într-un automarfar sosit din Turcia la Punctul de Trecere a Frontierei de la Negru Vodă, acesta transportând peste 13.000 de articole vestimentare care purtau însemnele unei mărci cunoscute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, la Punctul de Trecere a Frontierei de la Negru Vodă, autorităţile vamale au verificat, pe pe sensul de intrare în ţară, un autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia.
 
La volanul automarfarului se afla un cetăţean român, în vârstă de 50 ani.
 
“Deoarece existau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, automărfarul a fost condus la rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru efectuarea unui control amănunţit, împreună cu lucrătorii vamali. Astfel, echipa comună a descoperit 13.289 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.
 
Sursa citată menţionează că produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.