Femeia din Constanţa care s-a aruncat de la etajul şase după ce apartamentul în care locuia a luat foc a făcut acest gest cu două minute înainte de a sosi autoscara ce o putea salva. În acel moment la faţa locului se aflau două autospeciale de stingere şi trei ambulanţe. ISU Dobrogea nu are în dotare o pernă gonflabilă care ar fi putut fi folosită la salvarea femeii. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Victima avea 56 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că apelul la 112 a fost preluat de dispecer la ora 9.14, iar un minut mai târziu au fost alertate simultan o ambulanţă SMURD tip B2, două autospeciale de stingere şi o autoscară.
“Ambulanţa SMURD tip B2 şi cele două autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş, care se află la aproximativ doi kilometri faţă de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenţiei a fost ambulanţa SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detaşamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanţa Oraş nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palas”, a transmis ISU Dobrogea.
Sursa citată menţionează că autoscara a ajuns la locul intervenţiei la ora 9.27, distanţa parcursă fiind de opt kilometri, iar femeia a sărit de la balcon la 9.25
“Forţele aflate la locul intervenţiei în momentul sosirii autoscării erau două autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD tip B, precum şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. La nivelul judeţului Constanţa există trei autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competenţă, astfel: Cernavodă, Medgidia şi Constanţa”, a mai anunţat ISU Dobrogea. 
 
Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat pentru News.ro că şase persoane au fost evacuate de către pompieri din acel bloc, iar patru au ieşit singure din imobil. Din cele şase persoane evacuate de către ISU, două au fost evacuate cu ajutorul autoscării. 
Soţul femeii a fost rănit, suferint arsuri de gradul doi pe faţă şi a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Celelalte persoane evacuate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 
Anca Chiriţă a precizat că în dotarea ISU Dobrogea nu există o pernă gonflabilă. Aceasta ar fi putut fi utilizată la salvarea femeii respective.  
Pompierii urmează să stabilească o cauză a acestui incendiu. 
 
Incendiu a izbucnit marţi dimineaţă la un bloc de pe bulevardul Mamaia din Constanţa. Femeia care locuia în apartament s-a panicat şi a sărit de la la balcon, de la etajul şase. Cadrele medicale au aplicat protocolul de resuscitare, dar nu au reuşit să o salveze.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.