Cinci persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri, anchetatorii descoperind că acestea au înfiinţat în Tulcea o cultură de cannabis, iar de la sfârşitul anului trecut au vândut nouă kilograme de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au organizat o acţiune în cadrul unui dosar penal care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc.
 
"Din cercetări a reieşit că, în luna noiembrie 2021, trei persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc, grup la care, ulterior, ar fi aderat alte două persoane, care ar fi acţionat în judeţele Tulcea şi Constanţa, până la data de 4 august 2022. Astfel, una dintre persoane ar fi înfiinţat şi întreţinut o cultură de cannabis în judeţul Tulcea, drogul de risc fiind distribuit de celelalte persoane în localităţile Medgidia şi Constanţa. În perioada 17 noiembrie 2021 – 4 august 2022, ar fi fost vândute aproximativ 9.000 de  grame de canabis”, se arată în comunicat.
 
În 4 august, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa l-au prins în flagrant pe unul dintre suspecţi, un bărbat de 48 de ani, în timp ce ar fi vândut peste două kilograme de cannabis. 
 
"Ulterior, au fost puse în aplicare zece mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Medgidia, oraşul Năvodari şi în judeţul Tulcea, fiind descoperite 70 de grame de cannabis, 10 grame de haşiş, 1,95 grame de cocaină, 23,45 grame de seminţe de cannabis, 10 plante de cannabis, având substanţa activă THC în cantitate de 4.873,45 grame, 23 de grame de aur, două cântare electronice, 124 de pliculeţe goale, 15 telefoane mobile, 566 de cutii cu privire la care urmează să se dispună expertizarea, pentru a se stabili dacă sunt materiale pirotehnice, trei ceasuri, două autoturisme, două pistoale, 71.138 de lei, 29.965 de euro, 60 de dolari, 555 de lire turceşti, 135 de lire sterline şi alte bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie”, a mai precizat IPJ Constanţa.
 
În urma percheziţiilor, cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentate Tribunalului Constanţa care a decis arestarea lor pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.