Peste 150 de persoane continuă căutările băiatului în vârstă de opt ani, dispărut dintr-o localitate din judeţul Constanţa, în cadrul acţiunii de duminică fiind folosite un elicopter, camere de termoviziune şi trei câini de urmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii continuă verificările pentru găsirea băiatului în vârstă de 8 ani, dat dispărut pe data de 2 noiembrie.

Aproximativ 150 de forţe de ordine au fost implicate, în cursul zilei de duminică, pentru găsirea copilului. La căutări au participat poliţişti din cadrul IPJ Constanţa (Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Poliţia municipiului Mangalia, Sectia 3 Rurală Mangalia, Poliţia Ovidiu, Neptun, Hârşova), jandarmi din cadrul IJJ Constanţa şi Gruparea Mobilă Tomis Constanţa, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, ISU Constanţa, poliţişti locali şi voluntari (Rescue 4x4 şi localnici).

De asemenea, la nivelul IPJ Constanţa s-a constituit un comandament, la care participă conducerea instituţiei şi reprezentanţi ai instituţiilor de ordine şi administraţie locală.

“Ca mijloace de probă, forţele de ordine implicate au verificat toate terenurile extravilane, au verificat imobilele persoanelor cunoscute de minor, dar şi clădiri dezafectate/părăsite/în construcţie. S-au efectuat căutări în localităţile adiacente (Arsa, Dulceşti, Moşneni, Vânători, Tătaru). Au fost folosiţi 3 câini de urmă, atât în fază iniţială de cercetare la faţa locului, cât şi ulterior, la verificările în teren care au vizat eventuale trasee parcurse de minor. Au fost folosite camerele de termoviziune ale Gărzii de Coastă”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Sursa citată menţionează că pompierii din cadrul ISU Dobrogea au verificat canale de irigaţii, bazine şi fise de dejecţie, iar poliţiştii au verificat sistemul de supraveghere video (40 de camere), cu ajutorul cărăuia prezenţa copilului a fost constatată la un anumit moment al zilei, într-un anumit loc.

De asemenea, a fost folosit elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie, pe tot parcursul zilei, pentru căutări pe raza comunei, dar şi în localităţile adiacente.
Poliţiştii au audiat martori, declaraţiile acestora fiind verificate pentru a se stabili împrejurările dispariţiei. Totodată, au fost efectuate verificări adiacente cauzei pe raza localităţilor Ovidiu, Hârşova, Neptun.

Deocamdată copilul nu a fost găsit, dar autorităţile continuă acţiunea de căutare.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Pecineaga au fost sesizaţi, sâmbătă, în jurul orei 19.00, cu privire la dispariţia Iulian Alexandru Biţică, în vârstă de 8 ani, din localitatea Pecineaga. Băiatul a dispărut în jurul orei 15, din faţa locuinţei unde se afla la joacă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.