Un adolescent de 14 ani a fost dat dispărut după ce a intrat în Dunăre şi nu a mai ieşit la mal, luni, în zona localităţii constănţene Rasova. După mai multe ore de căutări, băiatul a fost găsit de scafandri, el fiind preluat de un echipaj SMURD care a efectuat manevre de resuscitare. Ulterior, copilul a fost preluat, în hipotermie şi fără semne vitale, de elicopterul SMURD pentru a fi dus la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru continuarea manevrelor de resuscitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 20:53 - Constanţa: Adolescentul căutat în Dunăre, găsit de scafandri; după manevre de resuscitare la faţa locului, el a fost preluat de elicopterul SMURD

Băiatul de 14 ani căutat în Dunăre a fost găsit, luni seară, de scafandri, el fiind preluat de un echipaj SMURD care a efectuat manevre de resuscitare. Ulterior, copilul a fost preluat, în hipotermie şi fără semne vitale, de elicopterul SMURD pentru a fi dus la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru continuarea manevrelor de resuscitare.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa au anunţat că băiatul a fost găsit de scafandri, la 7 metri de locul incidentului, el fiind predat echipajului SMURD care a început resuscitarea.

 

După mai bine de 45 de minute în care s-a efectuat protocol de resuscitare la faţa locului, copilul a fost preluat, în hipotermie şi fără semne vitale, de elicopterul SMURD.

Acesta va fi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa pentru continuarea manevrelor de resuscitare, nefiind declarat decesul la faţa locului, au mai spus reprezentanţii ISU.

Băiatul era căutat de pompieri, scafandri şi poliţişti după ce ar fi intrat în Dunăre să îşi ia papucii şi nu a mai ieşit la mal.

La intervenţie au plecat o autospecială, o barcă şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul Cernavodă, precum şi un echipaj format din trei scafandri.

De asemenea, elicopterul SMURD a survolat zona, dar fără succes, astfel că a plecat.

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, acolo se aflau şi poliţişti din Cernavodă. De asemenea, la căutări participând şi o ambarcaţiune a Secţiei Regionale Poliţie Transporturi.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa au transmis, luni, că s-a primit o solicitare de intervenţie după ce un adolescent de 14 ani a dispărut în Dunăre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.