Patruzeci şi cinci de percheziţii au fost făcute în judeţele Constanţa şi Ialomiţa într-un dosat de furt calificat, după ce mai multe persoane au fost surprinse de oamenii legii că ar fi furat produse petroliere din încărcătura pe care o transportau. În urma percheziţiilor au fost confiscate bunuri de aproximativ un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în urma cercetărilor desfăşurate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au depistat în flagrant delict, opt bărbaţi, angajaţi ai unor societăţi comerciale cu profil transport rutier, care sunt bănuiţi că ar fi sustras produse petroliere din încărcătura transportată.
“Din investigaţii a reieşit faptul că, în timp ce s-ar fi deplasat cu încărcătura de combustibil spre o anumită destinaţie, bărbaţii s-ar fi abătut de la traseu şi ar fi oprit la anumite locaţii, unde ar fi descărcat o parte din marfă. Cei opt sunt bănuiţi că în noaptea de 28 spre 29 februarie, ar fi sustras 35.000 de litri de produs petrolier, pe care l-ar fi înlocuit cu apă. Odată ajunşi la destinaţia de livrare a produselor petroliere, persoanele respective ar fi fost ajutate de angajaţi ai societăţii comerciale pentru a nu fi constatate nereguli la cântar, ulterior cantitatea de apă fiind deversată în rezervorul decantor, iar diferenţa de produs petrolier, în rezervorul colector specific”, se arată în comunicat. 
În continuarea cercetărilor, poliţiştii din cadrul S.R.P.T. Constanţa au pus în aplicare 45 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Constanţa şi Ialomiţa. 
În urma descinderilor au fost ridicate, în vederea confiscării, 15.775 de litri de produs petrolier, 12.700 de euro şi 57.290 de lei, 31 de telefoane mobile, opt autotractoare cu opt semiremorci (cisternă). 
Valoarea bunurilor confiscate este de peste 950.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.