Nouăsprezece cetăţeni străini care au intrat ilegal în ţară au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră din Constanţa, cu ajutorul unor echipamente de supraveghere aeriană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, luni, că la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, în urma informaţiilor furnizate de autoritatea de frontieră din Bulgaria.
 
“Astfel, utilizând mijloace de supraveghere terestre şi aeriene, precum drone (UAV) echipate cu sisteme optoelectronice cu vedere pe timp de noapte, au detectat în pădurea din apropierea localităţii Făurei, zece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu Bulgaria. Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate persoane în proximitatea frontierei, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea şi reţinerea acestora, stabilind faptul că sunt persoane care nu deţin documente de identitate şi care nu vorbesc limba română”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.
 
Poliţiştii de frontieră au aflat, în urma cercetărilor, că este vorba despre cetăţeni sirieni şi irakieni, care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. 
 
“Având în vedere temperatura scăzută, aproximativ -14 grade, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viaţa acestor persoane. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, a arătat sursa citată.
 
Poliţiştii de frontieră au menţionat că o situaţie similară a avut loc în urmă cu o săptămână, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, în baza unor informaţii, au reţinut, în zona Esechioi, nouă persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română.
 
“Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că persoanele sunt cetăţeni sirieni care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Toate persoanele care au trecut ilegal frontiera de stat au fost preluate de către autoritatea de frontieră a Republicii Bulgaria, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria”, au mai transmis poliţiştii de frontieră.
 
Ei continuă cercetările pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.