Conducerea Poliţiei Judeţene Dolj face verificări după ce o adolescentă din comuna Dioşti, prietenă a Luizei Melencu, spune că este ameninţată de fostul său prieten, care a intrat în curtea locuinţei ei înarmat cu un par şi un briceag. Fata spune că a sunat de două ori atunci la 112, întrucât după o oră nu venise niciun echipaj de poliţie, iar când au ajuns poliţiştii i-au spus că o pot amenda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Dolj au anunţat, luni, că la Postului de Poliţie Dioşti este în lucru un dosar de violare de domiciliu şi ameninţare.
 
"Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la cele sesizate de o tânără de 16 ani, din Dioşti, în prezent, la nivelul Postului de Poliţie Dioşti se află în lucru un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi ameninţare. Plângerea a fost depusă împotriva unui tânăr de 22 de ani, din aceeaşi localitate, care la data de 4 iulie ar fi pătruns în locuinţa celei în cauză şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Dolj.
 
Ei au precizat că, în acest caz, conducerea Poliţiei Judeţene a trimis o echipă la Postul de Poliţie Dioşti pentru a verifica atitudinea pe care ar fi avut poliţiştii în cazul plângerii făcute de tânăra respectivă. 
 
"Având în vedere faptul că au fost semnalate şi alte aspecte referitoare la conduita poliţiştilor care au intervenit la eveniment, în cauză, conducerea inspectoratului a dispus deplasarea la Postul de Poliţie Dioşti a şefului de secţie şi a unei echipe de control, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, care va verifica toate aspectele sesizate. Urmează ca, în funcţie de rezultatul verificărilor, să fie dispuse măsurile legale", arată sursa citată.
 
Totodată, Poliţia Dolj precizează că la nivelul instituţiei au fost realizate în mod constant instruiri cu privire la modul de intervenţie la evenimente.
 
"Comportamente precum cele prezentate nu sunt tolerate la nivelul instituţiei noastre, urmând a fi dispuse măsuri drastice, în situaţia în care acestea se adeveresc", au mai spus reprezentanţii Poliţiei Judeţene Dolj.
 
Potrivit Libertatea.ro, Izabela Biră, o prietenă a Luizei Melencu, fata dispărută în aprilie despre care Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o, s-a despărţit recent de prietenul ei, pe motiv că devenise gelos şi o bătea, iar acesta îi transmite ameninţări, inclusiv cu moartea. În 4 iulie, el ar fi intrat în curtea locuinţei fetei, înarmat cu un par şi un briceag, însă nu a reuşit să spargă uşa şi a fugit atunci când a văzut că Izabela nu era singură, ci cu vărul ei şi soţia acestuia. Fata a sunat la 112, dar susţine că nici după o oră nu venise vreun echipaj de Poliţie, astfel că a sunat din nou la 112. Ulterior, când au ajuns poliţiştii, aceştia i-ar fi reproşat că a sunat de două ori, spunând că o pot amenda.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.