Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj aşteaptă rezultatele anchetei procurorilor în cazul unui agent de poliţie care a postat pe internet un anunţ de vânzare a unei bombe din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, poliţistul susţinând că a făcut o glumă şi că nici măcar nu are bomba. Agentul de Poliţie este cercetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajutorul şefului de post din comuna doljeană Coţofenii din Faţă, Marius Jipea, a explicat conducerii Inspectoratului de Poliţiea al Judeţului Dolj că a dorit să facă doar o glumă, el nefiind în posesia proiectilului pentru aruncător de calibru 82 mm.

“Nu s-a dispus nicio măsură până în prezent împotriva poliţistului în cauză, fiind aşteptată soluţia anchetei demarate de către procurorii craioveni. Din discuţiile cu acesta, el susţine că este nevinovat, declarând că a dorit să facă doar o glumă”, a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Din cauza glumei făcute, poliţistul doljean, în vârstă de 34 ani, va fi cercetat penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru încălcarea articolului 279 din Codul penal, cu privire la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţistul a fotografiat un dispozitiv exploziv găsit de un cetăţean din comuna doljeană Coţofenii din Faţă, ridicat ulterior de pompierii doljeni şi depozitat. pentru distrugere. Fotografia a fost postată pe un site de vânzări, preţul solicitat de poliţist fiind de 5.000 lei.

“Bomba aruncător a fost ridicată pe 31 mai 2017 de colegii din echipa pirotehnică şi depozitată într-un loc special pentru distrugere. Nu poate fi văzută, nu poate fi ridicată din acest loc decât de persoane autorizate”, a declarat Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.