Un comisar de la Penitenciarul Tulcea a fost reţinut de DNA Constanţa pentru luare de mită şi pentru că ar fi introdus în mod ilicit în penitenciar telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare. Telefoanele ar fi ajuns la un deţinut încarcerat pentru omor, care făcea parte dintr-o grupare specializată în infracţiuni prin metoda "Accidentul", iar comisarul ar fi primit 6.500 de lei de la un prieten al acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 3 aprilie, a inculpatului Silviu Ioan Ionele, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru luare de mită şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de DNA, în perioada februarie - martie 2019, Ionele, în calitatea menţionată şi contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unui omor.

"De menţionat este faptul că persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda «Accidentul». Pentru acest «serviciu», inculpatul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranşe, 6.500 lei", arată DNA.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Joi, Silviu Ioan Ionele este prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.