Un comisar şef de la Penitenciarul Craiova este cercetat pentru trafic de influenţă după ce ar fi cerut cinci mii de euro unei persoane căreia i-ar fi promis angajarea pe un post de şofer în cadrul unităţii. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce prima o mie de euro, ultima tranşă din banii pretinşi, şi a fost condus pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui comisar şef de penitenciare în cadrul Penitenciarului Craiova, în timp ce primea suma de o mie de euro de la un denunţător, cu scopul de a-i facilita obţinerea unui post de conducător auto în cadrul penitenciarului.

 

În perioada august 2016 - mai 2017, comisarul şef de penitenciare Ş.M. i-a pretins denunţătorului suma de cinci mii de euro, din care a primit patru mii de euro în trei tranşe, cu promisiunea că-i va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare.

 

„La sfârşitul lunii mai, o persoană s-a prezentat la D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, unde a formulat un denunţ cu privire la cele arătate mai sus, indicând faptul că în perioada următoare va remite făptuitorului şi diferenţa de o mie de euro, până la concurenţa sumei de cinci mii de euro pretinsă”, anunţă reprezentanţii DGA.

 

Potrivit acestora, situaţia a fost sesizată Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind dispusă acţiunea de prindere în flagrant. Comisarul şef de penitenciare a fost surprins imediat după ce a primit de la denunţător suma de o mie de euro în autoturismul proprietate personală, fiind efectuată şi o percheziţie la domiciliul persoanei.

 

Suspectul a fost condus pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind acuzat de trafic de influenţă.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.