Un comandant de echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Militar Bucureşti pentru agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor. ISU Dobrogea a decis suspendarea raporturilor de muncă ale acestuia pe aceeaşi perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Militar Bucureşti a admis propunerea formulată de Parchetul Militar de arestare preventivă pentru 30 de zile a plutonierului adjutant Adrian Strătilă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea pentru comiterea a două infracţiuni de agresiune sexuală, pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale şi pentru coruperea sexuală a minorilor. 
 
Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea Militară de Apel Bucureşti. 
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis, duminică, faptul că bărbatul este încadrat din 2007 şi nu a avut nicio abatere de natură profesională. 
 
"Bărbatul este angajatul ISU Constanţa din anul 2007, fiind încadrat ca şi comandant de echipaj şi şofer. Până acum, nu a avut niciodată abateri de natura profesională. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa nu admite şi nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet. Instituţia noastră pune accent pe moralitate, disciplină şi respect faţă de oameni. La nivelul Inspectoratului s-a luat măsura suspendării raporturilor de muncă ale acestuia pentru 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe”, a anunţat ISU Dobrogea.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.