Coletul suspect de la Timişoara, în care anchetatorii au descoperit elemente care ar putea compune o bombă, a fost găsit de un taximetrist sub maşina lui, acesta aruncându-l la gunoi. După ce s-a consultat cu un coleg, taximetristul a sunat la Poliţie, fiind demarată operaţiunea la faţa locului. Cei doi taximetrişti au fost audiaţi, iar dosarul va fi declinat către DIICOT, fiind vizate infracţiuni de terorism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coletul suspect de la Timişoara, în care anchetatorii au descoperit elemente care ar putea compune o bombă, a fost găsit de un taximetrist sub maşina lui, au declarat, luni, surse din cadrul anchetei.

Maşina se afla peste drum de Gara de Nord, iar taximetristul a aruncat coletul la gunoi.

”După o consultare cu alt taximetrist, a anunţat Poliţia Transporturi Feroviare Timişoara”, au precizat sursele citate.

Pe timpul nopţii de duminică spre luni, au fost audiaţi cei doi taximetrişti şi au fost vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, această activitate continuând şi pe durata zilei de luni.

Potrivit surselor citate, nu a existat niciun fel de ameninţare după plasarea coletului, toate elementele componente ale acestuia fiind găsite cu ocazia cercetărilor la faţa locului.

Dosarul de cercetare va fi declinat către DIICOT, în cursul zilei de luni, fiind vizate infracţiuni de terorism. Procurorii vor stabili exact încadrarea juridică a faptei.

Duminică seară, un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat prezenţa unui colet suspect în zona Gării de Nord din Timişoara, traficul în zonă fiind blocat.

Anchetatorii au izolat perimetrul şi nu au permis accesul populaţiei. Ulterior, pirotehnicienii au detonat coletul, iar în acesta se aflau elemente care ar putea compune o bombă, respectiv un ceas mecanic, o baterie, o antenă, dar şi mai multe cabluri.

Primele informaţii arătau că pachetul suspect se afla în apropierea unui coş de gunoi.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.