Hidrologii au emis, marţi dimineaţă, o avertizare Cod roşu de inundaţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe râurile din bazinul hidrografic Şieu. Populaţia din şapte localităţi din zona respectivă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi dimineaţă, o avertizare Cod roşu de inundaţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, valabilă până la ora 15.00.

FOTO: ISU Bistriţa-Năsăud
FOTO: ISU Bistriţa-Năsăud

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud", arată INHGA.

Conform sursei citate, fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Budac.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bisitriţa-Năsăud au anunţat că a fost emisă o avertizare prin sistemul Ro Alert - Cod Roşu privind riscul de viituri majore, ameninţare directă si generalizată asupra siguranţei persoanelor, pentru populaţia din bazinul hidrografic Şieu - localităţile Monor, Şieuţ, Şieu, Mărişelu, Şieu Măgheruş, Şieu Odorhei, Şintereag.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.