Hidrologii avertizează că, până duminică dimineaţă, există riscul producerii de inundaţii pe râuri din bazinul hidrografic al Crişului Alb, în judeţele Hunedoara şi Arad, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu pentru fenomene imediate, vizând creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie. Aceasta va intra în vigoare la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, urmând să fie valabilă până la ora 9.00.

”Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Alb – sector aval S.H. Vaţa de Jos – amonte confluenţă cu râul Sebiş, judeţele: Hunedoara şi Arad. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu intensitate mai mare pe râul Crişul Alb – sector aferent S.H. Gurahonţ”, au transmis hidrologii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.