Şoferul unui autoturism care a fost urmărit în trafic de poliţiştii din Turda şi pentru oprirea căruia s-au tras focuri de armă a fost plasat în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru conducere fără permis şi sub influenţa unor substanţe psihoactive. În urma incidentului produs în 21 octombrie, un pasager al maşinii sale a fost rănit de focurile de armă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Judeţeană Cluj a anunţat, marţi, că poliţiştii din Turda au reţinut, în urmă cu o zi, un bărbat de 28 de ani, cercetat pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Faptele au fost comise în 21 octombrie, în timp ce bărbatul conducea un autoturism pe strada Victoriei din municipiul Turda.

Atunci, un echipaj al Poliţiei municipiului Turda i-a făcut semn să oprească, însă şoferul şi-a continuat drumul, fiind urmărit de poliţişti pe o distanţă de aproximativ 3-4 kilometri.

"După somaţiile legale, unul dintre poliţiştii echipajului a tras un foc de armă în plan vertical şi alte două focuri înspre pneurile autoturismuluiu, iar la intersecţia străzilor Nicolae Vlăduţiu cu Mărului, autovehiculul condus de tânărul de 28 de ani a fost oprit. În autoturism se aflau patru pasageri, iar unul dintre aceştia, în vârstă de 19 ani a fost transportat la o unitate medicală, prezentând o plagă prin împuşcare", a menţionat sursa citată.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut, cercetările fiind extinse pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive.

"Existând indicii cu privire la faptul că bărbatul s-ar putea afla sub efectul unor substanţe susceptibile de a fi interzise, după momentul opririi autoturismului, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând prezenţa substanţelor interzise. Ulterior a fost condus la o unitate medicală în scopul recoltării probelor biologice", a arătat IPJ Cluj.

Marţi, bărbatul a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Turda pentru măsuri legale, fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În urma incidentului din 21 octombrie, în urma căruia tânărul pasager rănit a ajuns la spital, fiind supus unei intervenţii chirurgicale, Poliţia Judeţeană Cluj verifică şi modul în care poliţiştii au intervenit în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.