Şeful Poliţiei municipiului Dej, Alin Câmpean, a fost schimbat din funcţie întrucât ar fi încălcat codul de etică şi deontologie profesională, dar şi aspecte legate de îndatoririle profesionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Urmare a cercetării disciplinare a unui ofiţer din cadrul Poliţiei municipiului Dej, a fost dispusă sancţionarea disciplinară a acestuia cu măsura «trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut», conform art.58, lit.d, din Legea 360/2002 privind sancţiunile disciplinare care pot fi aplicate poliţiştilor", a transmis Poliţia Judeţeană Cluj.

Sancţiunea disciplinară a fost dispusă, miercuri, prin dispoziţia şefului Inspectoratului.

Conform sursei citate, în cadrul cercetării disciplinare efectuate, s-a stabilit că poliţistul a încălcat norme ale Codului de etică şi deontologie profesională, precum şi aspecte ce ţin de îndatoririle profesionale ale poliţistului, stabilite prin Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului.

Presa locală a scris că şeful Poliţiei municipiului Dej, Alin Câmpean, ar fi participat la petreceri unde se aflau şi membri ai lumii interlope. Un astfel de eveniment ar fi avut loc recent, în timpul pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.