Un bărbat de 33 de ani din Cluj-Napoca a căzut, sâmbătă, de la o înălţime de 20-30 de metri, în timp ce se căţăra pe un versant din Cheile Turzii. Salvmontiştii au reuşit să ajungă la el şi să îl pregătească pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului SMURD, bărbatul fiind dus într-o zonă mai accesibilă pentru a fi stabilizat şi dus la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au arătat că au fost solicitaţi, sâmbătă, printr-un apel de urgenţă, să intervină pentru a salva un bărbat care ar fi căzut de pe un versant din Cheile Turzii.
 
 
Ca urmare, au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălţimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou şi serviciul salvamont din Cheile Turzii.
 
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
 
"Se pare că bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, a căzut de la o înălţime între 20-30 metri şi s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petreşti). Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor şi l-a pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului", au transmis reprezentanţii ISU Cluj.
 
Echipajul elicopterului SMURD a reuşit să-l preia pe bărbat şi să-l aducă la un nivel mai uşor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital.
 
Intervenţia a avut un grad ridicat de risc.
 
Potrivit Poliţiei Judeţene Cluj, bărbatul în vârstă de 33 de ani este din Cluj-Napoca şi partcipa la o căţărare, în zona cunoscută ca "Peretele aerian".
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.