Un copil de opt ani din Turda a fost atacat, joi seară, de patru câini de pază, el fiind transportat la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, unde o echipă de chirurgi l-a operat timp de mai bine de şase ore, în condiţiile în care avea aproximativ 25 de plăgi muşcate pe faţă, torace şi membre. Potrivit medicilor, băiatul este în stare critică, iar ”pronosticul este destul de rezervat”, neexistând, practic, "o suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copilul de opt ani atacat de câini, în stare critică. Medic: Pronosticul este rezervat

Copilul de opt ani din Turda care a fost atacat de patru câini în incinta unei societăţi comerciale şi a ajuns la spital cu peste 25 de plăgi muşcate se află în stare critică, directorul medical al Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca spunând că ”pronosticul este destul de rezervat” şi că ”practic, nu există o suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată”.

Băiatul este internat în stare critică în Secţie de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, medicii fiind rezervaţi în privinţa evoluţiei strării sale.

”Prezenta şoc hemoragic în urma plăgilor sângerânde şi în şoc traumatic. Va mai fi nevoie de transfuzii şi de alte intervenţii, dar perioada grea de acum începe, pentru că toată această parte de patologie de şoc traumatic începe să se manifeste. Pronosticul este destul de rezervat, având un vedere că chirurgul nostru care are o experienţă de 15 ani mi-a spus că niciodată nu a mai văzut aşa ceva. Practic, nu există nicio suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată”, a explicat Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Potrivit medicilor, băiatul va rămâne internat cel puţin o lună şi ulterior, cel mai probabil, va avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăşi această traumă.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au sesizat Protecţia Copilului cu privire la acest caz, copilul fiind singur în momentul în care a intrat în curtea societăţii comericiale unde a fost atacat de câini. 

Cele patru animale au fost luat de Serviciul de Ecarisaj al Primăriei până la finalizarea anchetei.

Cluj: Băiat de opt ani în stare gravă la spital după ce a fost atacat de patru câini de pază. Copilul avea aproximativ 25 de muşcături pe corp, iar Poliţia a deschis dosar penal

Un copil de opt ani din Turda a fost atacat, joi seară, de patru câini de pază, el fiind transportat de urgenţă la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, unde o echipă de chirurgi l-a operat timp de mai bine de şase ore în condiţiile în care avea aproximativ 25 de plăgi muşcate pe faţă, torace şi membre. Băiatul se află în continuare în stare critică, iar între timp poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Carmen Jucan, a declarat că băiatul în vârstă de opt ani a intrat în incinta unei societăţi comerciale, unde a fost atacat de patru câini de pază. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii şi apoi transferat la Cluj-Napoca, la Spitalul de Copii, unde a intrat imediat în operaţie.

”Un copil de 8 ani a ajuns la noi. Prezenta 20-25 de plăgi prin muşcătură la nivelul feţei, toracelui şi membrelor. Trei-patru dintre acestea erau prin smulgerea muşchiului. Când a ajuns la noi era conştient, dar a intrat imediat în sala de operaţie pentru că prezenta risc de infecţie. O echipă de trei chirurgi plasticieni l-au operat timp de mai bine de 6 ore. Pacientul este în continuare în stare critică şi se pregăteşte de o nouă operaţie la nivelul membrelor”, a explicat Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj.

Potrivit medicilor, băiatul va fi supus, vineri dimineaţă, unei noi intervenţii chirurgicale.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.