Premierul Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Riga, întrebat dacă a ţinut legătura cu autorităţile din ţară, în urma accidentului de pe Autostrada A2, că a vorbit cu ministrul de Interne despre operaţiunile desfăşurate, privind transferul răniţilor şi degajarea autostrăzii, adăugând că simularea de seism făcută în urma cu câteva zile a fost utilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a afirmat că a discutat cu ministrul de Interne despre operaţiunile desfăşurate în urma acestui accident, Cioloş menţionând că în astfel de cazuri, intervenţia este sută la sută a Ministerului de Interne.

”Am vrut să mă sigur că s-au luat toate măsurile pentru transportarea răniţilor şi degajarea autostrăzii. M-am bucurat să aflu că acest exerciţiu realizat în urmă cu câteva zile, tot într-o simulare a unui astfel de context de cod roşu, a fost foarte util”, a mai spus Dacian Cioloş. 

Traficul rutier pe autostrada A2 a fost redeschis, sâmbătă seară, la aproximativ nouă ore de la accidentul în care patru persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 57 au fost rănite, fiind finalizată cercetarea la faţa locului făcută de Poliţia Rutieră.  

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră.

Maşinile implicate în accidentul de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2 au fost transportate, la finalul cercetărilor la faţa locului, la sediul Poliţiei Autostrăzi unde urmează să fie expertizate tehnic şi unde se fac audierile martorilor şi persoanelor implicate care nu au fost internate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.