Cincisprezece persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea pentru trafic de droguri, în urma percheziţiilor făcute găsite mai multe tipuri de substanţe. Drogurile erau furnizate de un bărbat şi o femeie, stabiliţi în Ungaria, prin intermediul unei firme de coletărie către ceilalţi membri ai grupării şi erau vândute în Bihor şi Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe data de 29 iulie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a 15 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ancehtatorii au stabilit faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2020,  două persoane, un bărbat de 37 de ani şi o tânără de 23 de ani, ambii din Oradea, cetăţeni români, stabiliţi în Ungaria, au furnizat, prin intermediul unor firme de coletărie, substanţe psihoactive celorlalţi 18 membri ai grupării, care le-au  preparat, porţionat şi pus în vânzare pe raza judeţelor Bihor şi Maramureş.

La data de 29 iulie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea au făcut 17 percheziţii domiciliare în judeţele Bihor şi Maramureş, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 250 de grame de materii vegetale impregnate cu pulberi psihoactive, 45 de grame de pulbere psihoactivă, zece grame de cristale de MDMA, 12 comprimate de ecstasy, 1,5 litri de acetonă, doi litri de diluant, 16 telefoane mobile, cinci aparate de mărunţit, şase cântare de precizie, precum şi sumele de 10.000 de lei şi 232.000 de HUF.

“Concomitent, autorităţile din Ungaria au efectuat două percheziţii domiciliare, pe raza localităţilor Váncsod şi Gáborján, la reşedinţele   liderilor grupării, de unde au fost ridicate alte 125 de grame de pulberi psihoactive şi 82 de grame de cristale de MDMA, bani şi două autoturisme ce ar fi aparţinut acestora”, se arată în comunicatul DIICOT.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.