Poliţiştii de frontieră de la Nădlac, judeţul Arad, au depistat, duminică dimineaţă, în trei taxiuri, 15 cetăţeni - şase adulţi şi nouă copii - din Irak şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, poliţiştii de frontieră arădeni au oprit, la 200 metri după linia de cale ferată Arad-Nădlac, trei taxiuri care mergeau pe DN7, dinspre localitatea Pecica spre Nădlac. În cele trei maşini, poliţiştii au găsit 15 cetăţeni din Irak şi Afganistan - trei bărbaţi, trei femei şi nouă minori, adulţii având vârste cuprinse între 22 şi 39 de ani, iar minorii între 2 şi 15 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Cei trei taximetrişti, cetăţeni români, împreună cu cetăţenii străini, au fost duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pentru cercetări.

Cetăţenii străini au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Ungaria. Şoferii de taxi au spus, la rândul lor, că au fost contactaţi de cetăţenii străini în staţia taxi din Gara Arad, pentru a-i duce până în oraşul Nădlac.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.