Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, sunt cercetaţi, sub control judiciar, pentru furt calificat, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, după ce ar fi furat genţile a două femei, încercând să efectueze tranzacţii frauduloase cu cardurile bancarfe ale acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi au fost sesizaţi, joi, printr-un apel la 112, de către o femeie, despre faptul că în jurul orei 01.00, în timp ce se afla la o adresă din Sectorul 3, i-a fost sustrasă geanta în care avea documente personale, precum şi o sumă de bani. La scurt timp, ea a constatat că de pe un card s-a încercat efectuarea unor tranzacţii financiare în mod fraudulos.
 
Ulterior, în jurul orei 02.30, aceeaşi subunitate de poliţie a fost sesizată de către o altă femeie, despre faptul că, în timp ce se afla în apropierea unui club din Sectorul 3, i-a fost sustrasă geanta ce conţinea un telefon mobil şi portofelul cu mai multe sume, în monedă naţională şi internaţională.
 
În urma cercetăroilor, au fost identificaţi cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor. Ei au fost duşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat au fost reţinuţi de către poliţişti pentru 24 de ore. Ulterior, ei au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Poliţie pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru furt calificat (două acte materiale), accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.