Cinci tineri din judeţul Prahova sunt cercetaţi penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce, miercuri seară, în timp ce erau într-o maşină, unul dintre ei, care avea un turban pe cap şi un pistol în mână, a ameninţat un trecător care nu a ştiut să le spună încotro este drumul către Bacău, trâgând înspre acesta. Tinerii au fost opriţi în forţă, iar în urma verificărilor s-a constatat că pistolul era unul de jucărie, cu capse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Prahova, poliţiştii au primit, miercuri seară, în jurul orei 21.30, un apel pe numărul de urgenţă 112, prin care erau anunţaţi despre faptul că dintr-un autoturism BMW negru cu numere de Bacău o persoană înarmată cu un pistol şi purtând un turban, a tras către trecători.

Cel care a sunat a povestit că, în timp ce mergea pe un bulevard din zona centrală a oraşului Ploieşti, lângă el a oprit un BMW negru, cu numere de Bacău, iar unul dintre ocupanţi a întrebat, în limba engleză, care este drumul spre Bacău. Pietonul, un braşovean venit în vizită la un prieten din Ploieşti, i-a spus că nu cunoaşte oraşul, moment în care un alt bărbat din maşină, care purta un turban, a lăsat geamul şi a început să înjure şi să ameninţe în limba engleză, trăgând cu pistolul către trecători.

Şapte echipaje de Poliţie au pornit în căutarea maşinii semnalate, reuşind să o blocheze în trafic şi să îi scoată din vehicul pe cei cinci ocupanţi. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că cei cinci, care au vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, sunt români, iar trei dintre ei locuiesc în Ploieşti, ceilalţi doi fiind din comune ale judeţului Prahova. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat de asemenea că pistolul pe care cel care a ameninţat îl avea asupra sa este unul de jucărie şi face zgomot întrucât funcţionează cu capse.

Pe numele tuturor tinerilor a fost întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Şoferul autoturismului a fost amendat cu 580 de lei pentru că nu a oprit la semnalul poliţiştilor, aceştia fiind nevoiţi să îl blocheze cu o autospecială. În plus, bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.