Cinci bărbaţi sunt cercetaţi sub control judiciar de poliţiştii şi procurorii DIICOT Vrancea după ce ar fi folosit datele unor carduri bancare obţinute fraudulos pentru a comanda online diverse produse, acestea fiind ulterior vândute altor persoane. Anchetatorii români au colaborat cu reprezentanţi ai FBI pe parcursul investigaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română anunţă că poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vrancea, împreună cu un procuror de la DIICOT Vrancea, au pus în executare, vineri, 8 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, fraudă informatică în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

Astfel, cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT Vrancea pentru audiere, ulterior find puse sub control judiciar.

"Bărbaţii sunt cercetaţi pentru faptul că ar fi comis fraude cu mijloace electronice de plată, prin obţinerea unor date de carduri bancare în mod fraudulos, ale mai multor persoane din ţară şi din străinătate. Acestea ar fi fost apoi folosite pentru a comanda online diverse produse care erau ulterior vândute la preţuri mai mici decât cele de pe site-urile unde erau plasate comenzile", arată Poliţia Română.

Potrivit DIICOT, gruparea ar fi fost constituită încă din 2013.

"În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut faptul că, în perioada anilor 2013 - 2016, membrii grupării au creat conturi fictive de Paypal pe numele unor persoane vătămate din ţară şi din străinătate, având la dispoziţie datele reale de card bancar ale acestora obţinute în mod fraudulos, iar apoi au utilizat sumele disponibile în conturile aferente cardurilor pentru a achiziţiona bunuri de pe diverse site-uri, acestea fiind recepţionate de suspecţi şi valorificate direct către cumpărători sau prin intermediul altor persoane", arată DIICOT.

Cercetările continuă, pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Documentarea activităţii infracţionale a membrilor grupului s-a realizat în colaborare cu F.B.I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.