Cinci apeluri au fost primite la 112, în ultimele zile, prin care era anunţată prezenţa unor urşi în mai multe localităţi din judeţul Harghita. Un urs a fost împuşcat de un paznic de vânătoare după ce a omorât patru oi şi trei miei, la Miercurea Ciuc. În localitatea Liban, un alt urs a atacat o vacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Jandarmeria Harghita a transmis, marţi, că în ultimele 96 de ore au fost primite cinci apeluri prin intermediul 112, fiind semnalată prezenţa unor urşi în localităţile Bălan, Fitod, Ciuboteni, Hodoşa şi Liban.
 
Astfel, în 22 aprilie, în jurul orei 2.00, un urs a fost semnalat de către un cetăţean în localitatea Bălan, iar acolo s-a deplasat un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Bălan, care a găsit lângă imobil un garaj ce avea smulsă o scândură prin care se zăreau câteva păsări. La sosirea echipajului, la ora 2:06, ursul nu mai era prezent.
 
De asemenea, în 23 aprilie, ora 23:07, un alt apel semnala prezenţa unui urs la intrarea în localitatea Fitod. Acolo s-a deplasat rezerva de intervenţie a Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, însă ursul nu a fost văzut de jandarmi, iar apelul în acest caz nu s-a confirmat.
 
"La câteva minute distanţă, în jurul orelor 23:10  un alt apel semnala prezenţa unui urs, pe raza municipiului Miercurea Ciuc, cartierul Ciuboteni, nr. 13. La faţa locului s-a deplasat rezerva de intervenţie din cadrul Detaşamenului 1, formată din şapte jandarmi. Prezenţa ursului s-a confirmat, acesta omorând patru oi şi trei miei, ursul fiind împuşcat de către paznicul de vânătoare sosit la faţa locului”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Harghita. 
 
Conform sursei citate, o ursoaică cu pui a fost semnalată în localitatea Hodoşa, dar echipajul mixt ajuns acolo nu a văzut animalele.
 
Ultima intervenţie a avut loc, marţi, în jurul orei 00.55, în localitatea Liban, acolo unde un urs a atacat o vacă. Acolo s-a deplasat un echipaj format din doi jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni, însă până la sosirea echipajului, ursul dispăruse. Animalul atacat a trebuit sacrificat. 
 
De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita peste 50 de apeluri, făcute prin intermediul 112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis un echipaj de intervenţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.