Trei cetăţeni bulgari care tăiau anvelopele autoturismelor ca să le distrată atenţia şoferilor şi să poată fura bunurile din maşini au fost arestaţi de Judecătoria Piteşti după ce au fost prinşi în flagrant delict în timp ce furau o borsetă cu 6.000 de lei din maşina unui bărbat care oprise să remedieze pana.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cetăţenii bulgari sunt cercetaţi pentru 10 infracţiuni de furt şi o infracţiune de tâlhărie când au utilizat violenţa astfel încât să îşi asigure scăparea, au declarat surse din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru News.ro

Ei sunt suspectaţi că acţionau în special în zona hypermarketurilor. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum unul dintre bulgari pune piciorul pe roata unei maşini de transport marfă ca şi cum s-ar lega la şireturi în timp ce şoferul se îndrepta către intrarea în hypermarket. 

După câteva minute, în momentul în care şoferul s-a întors şi introducea marfa în portbagaj, unul dintre bulgari a deschis portiera pasagerului şi a luat borseta lăsată pe banchetă.

Cei trei cetăţeni bulgari au fost prinşi pe 22 aprilie 2016 şi arestaţi o zi mai târziu. De la momentul arestării şi până în prezent, poliţiştii au extins ancheta de mai multe ori şi au descoperit că, în total, sunt 10 infracţiuni de furt şi una de tâlhărie comise de bulgari.

Poliţia Română arată, într-un comunicat, că pentru prinderea celor trei suspecţi s-a colaborat cu Poliţia Bulgară.

„În perioada iulie 2015 – aprilie 2016, cei în cauză ar fi comis mai multe infracţiuni de tâlhărie, distrugere şi furt calificat, pe raza judeţelor Constanţa, Galaţi, Brăila, Buzău, Olt şi Argeş, iar ulterior s-ar fi ascuns în Bulgaria”, arată Poliţia Română în comunicat.

Poliţiştii recomandă să nu lasaţi obiecte de valoare în interiorul autoturimului şi dacă părăsiţi vehiculul, chiar pentru scurt timp, închideţi uşile şi asiguraţi-vă că maşina este încuiată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.