Un cetăţean străin, beneficiar al unei forme de protecţie oferite de statul român, a fost declarat indezirabil şi va fi îndepărtat din România după ce a fost acuzat de fapte care reprezintă ameninţări la adresa securităţii naţionale. El este adept al ideologiei promovate de organizaţii teroriste din Siria, având legături cu membri ai acestora şi arătând un interes crescut pentru accesarea de materiale foto-video cu execuţii şi luptători înarmaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La propunerea SRI, Curtea de Apel Bucureşti a dispus prin sentinţa nr. 2306/12.12.2022 declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului străin D.A., pentru o perioadă de 10 ani. D.A., beneficiar al unei forme de protecţie oferite de statul român, este acuzat de fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale, potrivit art.3 lit. i şi l din Legea nr. 51/1991 (republicată) privind securitatea naţională a României”, arată Serviciul Român de Informaţii, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Conform sursei citate, bărbatul a intrat în atenţia Serviciului la începutul anului 2021, iar în urma măsurilor informativ-operative întreprinse s-a stabilit că respectivul este adept al ideologiei radicale promovate de organizaţii teroriste din Siria şi se află în legătură cu membri/adepţi ai acestora, având totodată cunoştinţe de utilizare a armamentului.

De asemenea, acesta a manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale foto-video cu execuţii şi luptători înarmaţi.

Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este pusă în aplicare cu sprijinul MAI - IGI, care va adopta măsurile necesare în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional a străinului.

”SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, are ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri şi ameninţări pe profil antiterorist, cooperând în acest sens cu celelalte instituţii din cadrul SNPCT, precum şi cu partenerii externi. În acest context, ţara noastră, în calitate de membru al ONU, şi-a asumat obligaţia: de a refuza şederea pe teritoriul naţional a acelora care finanţează, plănuiesc, sprijină sau comit acte de natură teroristă sau de a le oferi adăpost în acest sens; să îi împiedice pe cei care finanţează, plănuiesc, facilitează sau comit acte teroriste să folosească teritoriul României pentru aceste scopuri împotriva altor state sau cetăţenilor acestora”, mai scrie în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.