Un olandez condamnat pentru înşelăciune în statul său natal şi pe numele căruia era emisă o alertă de depistare şi reţinere, din anul 2019, a fost depistat la Galaţi, în primele ore de la operaţionalizarea aplicaţiei E-DAC. El a fost reţinut iar autorităţile române vor începe procedurile de extrădare.
„În cursul nopţii de ieri, 30 martie 2024, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti, în timpul desfăşurării activităţilor de serviciu pe raza localităţii Independenţa, din judeţul Galaţi, au efectuat semnal regulamentar de oprire, pentru control, conducătorului unui autoturism care se deplasa pe strada Alexandru Ioan Cuza. După prezentarea documentelor de către bărbatul aflat la volan, s-a stabilit că acesta are vârsta de 45 de ani şi este de cetăţenie olandeză.
Întrucât, în urma verificării şi în aplicaţia E-DAC, a rezultat că faţă de persoană a fost emisă de către autorităţile din Olanda o alertă Schengen, acesta a fost preluat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri, pentru clarificarea situaţiei”, transmite, duminică, Poliţia. Pe numele olandezului a fost emisă încă din anul 2019 o alertă de depistare şi reţinere, pentru comiterea unei infracţiuni de înşelăciune în statul său natal, în anul 2016.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
El a fost condamnat mai avea de executat un rest de 190 de zile de arest în legătură cu această infracţiune.
Bărbatul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Autorităţile române vor începe procedurile de extrădare către Olanda, în conformitate cu tratatele şi acordurile internaţionale aplicabile. „Aplicaţia E-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere şi a infracţiunilor grave, facilitând schimbul rapid şi eficient de informaţii între autorităţile competente din ţară şi din spaţiul Schengen. Utilizarea acestei aplicaţii a demonstrat deja eficienţa sa în identificarea şi reţinerea suspecţilor, contribuind la asigurarea siguranţei şi securităţii cetăţenilor”, precizează sursa citată.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.