Mai multe persoane, între care o fată de 13 ani, au fost rănite marţi seară în urma unui conflict izbucnit într-un cartier mărginaş al oraşului Buzău între două familii de etnie romă. Una dintre victime are capul spart în urma unei loviri de ciocan iar minora este tăiată la mână, cel mai probabil cu un cuţit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, Mihail Drăghiciu, marţi seară, la 112 a fost sesizat un conflict în desfăşurare încă, pe Aleea Grădinilor din municipiu, o zonă mărginaşă a Buzăului, locuită preponderent de cetăţeni de etnie romă.

”Din primele date, pe fondul consumului de alcool, dar şi al unor discuţii anterioare, 4 persoane ar fi agresat membrii unei alte familii. Şase persoane implicate în scandal au fost identificate şi  conduse la sediul Poliţiei pentru audieri”, a declarat Drăghiciu.

Conform sursei citate, în urma scandalului au fost rănite cel puţin 3 persoane. Doi bărbaţi au primit îngrijiri la faţa locului, ulterior unul dintre ei, care fusese lovit în cap cu un ciocan, dar şi o fată de 13 ani tăiată la mână cu un cuţit, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Buzău.

”În zona producerii evenimentului se află un dispozitiv format din patrule de jandarmi şi poliţişti pentru menţinerea ordinii publice şi prevenirea oricăror alte fapte ilegale”, a mai menţionat reprezentantul IPJ Buzău.

Conform unor surse din anchetă, scandalul ar fi izbucnit între două familii de etnie romă între care exista un conflict mai vechi. Starea de tensiune ar fi apărut în Suedia unde membrii celor două familii ori rude ale acestora s-ar fi întâlnit în trecut şi ar fi avut dispute.

Întorşi acasă, un grup format din zece romi, bărbaţi şi femei, ar fi vrut să se răzbune, şi ar fi intrat în casă peste trei familii cu copii mici. În timpul încăierării, o fată de 13 ani a fost tăiată la mână, iar alţi doi bărbaţi au fost răniţi.

Unii dintre cei atacaţi spun că în încăierare ar fi fost folosite săbii dar şi că atacatorii au intrat peste ei în casă, spărgându-le geamurile şi distrugându- le bunurile cu pietre.

Ancheta în acest caz este în plină desfăşurare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.