Judecătoria Sectorului 5 a dispus arestarea celor trei persoane, membri ai clanului Duduianu, care sunt acuzate că dădeau bani cu camătă unor jucători din cazinouri, iar apoi făceau presiuni sau recurgeau la ameninţări asupra datornicilor în cazul în care sumele nu erau restituite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa a dispus arestare preventivă pentru  Duduianu Nicolae, zis Pian, Florin Mototolea, zis Emi Pian, Miltiade Văduva, zis Seif şi a respins propunerea procurorilor pentru arestarea preventivă a lui Ionuţ Văduva, zis Ionuţ al lui Seif, care va fi cercetat în continuare sub control judiciar.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Calitalei, membrii grupării stăteau în apropierea sălilor de jocuri de noroc şi, uneori, chiar în interiorul acestora, cu concursul unor angajaţi ai cazinourilor. Poliţiştii spun că, în situaţia în care unul dintre jucători rămânea fără bani, putea să ceară o finanţare rapidă de la membrii grupării.

Dobânda percepută de suspecţi, potrivit aceloraşi surse, varia între 5 şi 40 la sută şi depindea nu numai de termenul de rambursare, ci şi de eventualitatea în care împrumutatul câştiga. Anchetatorii explică faptul că, dacă un jucător nu plătea în termenul indicat de cămătari, urmau mesaje de ameninţare, presiuni asupra familiei celui împrumutat sau chiar violenţă fizică.

În decembrie 2015, zece membri ai clanului Duduianu au fost arestaţi preventiv pentru mai multe infracţiuni de furt şi tâlhărie din camioanele încărcate cu marfă, cu un prejudiciu de aproximativ 40.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.