Cei doi muncitori care s-au electrocutat sâmbătă la Mina Pinoasa din judeţul Gorj şi care urmează a fi transferaţi în Belgia vor fi transportaţi cu o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române. Aceasta va decola de pe Baza 90 Transport Aerian, iar pacienţii vor fi asistaţi pe durata zborului de către o echipă SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă, luni, că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua, luni, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni – Bruxelles, Belgia, pentru transferul celor doi mineri accidentaţi sâmbătă la Mina Pinoasa, judeţul Gorj.

”Aeronava militară va decola de pe Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 16.30. Pacienţii vor fi asistaţi pe timpul zborului de către o echipă SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, formată din medici, asistenţi şi paramedici militari şi vor fi duşi la Centrul de Arşi din cadrul Spitalului Charleroy Loverval din Bruxelles, Belgia”, anunţă MApN. 

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandor Ianculescu Florin – comandant aeronavă, căpitan-comandor Mladin Cornel – pilot şi maistru militar Preduca Gabriel.

Anterior, Ministerul Sănătăţii a anunţat că transferul celor doi bărbaţi la Grand Hosptal de Charleroi (GHdC) din Belgia va fi făcut cu un avion al Ministerului Apărării Naţionale. 

După accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, duminică, familiile pacienţilor au solicitat o a doua opinie şi transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopţii acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Ministerul Sănătăţii spune că a obţinut acceptul de transfer si din partea AKH Viena, dar familiile pacienţilor au ales transferul la centrul din Belgia.

"Urmare a acestei solicitări, echipele medicale din cele două unităţi sanitare au analizat situaţia medicală a pacienţilor şi au aprobat  transferul la Grand Hosptal de Charleroi (GHdC) din Belgia, în cursul zilei de astăzi fiind îndeplinite toate procedurile de transfer", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Accidentul a avut loc sâmbătă, iar cei doi angajaţi ai Minei Pinoasa, în vârstă de 42 şi 48 de ani, s-au electrocutat în timp ce efectuau manevre de scoatere a unei linii de sub tensiune.   

Ministerul Energiei anunţa că a decis trimiterea unei echipe a Corpului de Control la Mina Pinoasa, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă.

"Din primele evaluări se pare că este vorba despre un caz de neglijenţă în serviciu. Ministerul a decis convocarea unei comisii interne de anchetă la nivelul Complexului Energetic Oltenia şi trimiterea Corpului de Control pentru evaluarea exactă a imprejurărilor accidentului de muncă. În paralel, cazul va fi cercetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj", afirma Ministerul Energiei.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.