Cauza incendiului de la Mănăstirea Râmeţ, care a afectat aproximativ o mie de metri pătraţi din acoperişul clădirii unde se află chiliile, a fost un scurtcircuit la un conductor electric defect sau izolat necorespunzător din mansardă, au stabilit pompierii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au anunţat, sâmbătă seară, că, începând cu ora 16:30, toate forţele aparţinând ISU Alba care se mai aflau la Mănăstirea Râmeţ.
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit la un conductor electric defect sau izolat necorespunzător din mansardă, a precizat ISU Alba.
 
Incendiul a izbucnit, vineri, şi s-a manifestat fără flacără, dar cu mari degajări de fum. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă, atât din cauza zonei greu accesibile, cât şi din cauza cantităţii mari de vată minerală care a ars, degajând o radiaţie termică puternică.
 
Incendiul a afectat aproximativ o mie de metri pătraţi din acoperişul clădirii în care se află chiliile, ateliere, bucătăria şi sala de mese, arzând structura de lemn a acestuia. Pe circa jumătate din suprafaţă, acoperişul s-a prăbuşit.
 
Vineri seara, incendiul a fost localizat, iar sâmbătă dimineaţa a fost lichidat.
 
Mănăstirea Râmeţ este unul dintre cele mai vechi aşezăminte călugăreşti din Transilvania, fiind declarată monument istoric. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.