Doi casieri ai unei primării din judeţul Mureş au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de delapidare, după ce ar fi sustras 540.000 de lei din banii de taxe şi impozite. Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din judeţul Mureş au făcut două percheziţii la domiciliile suspecţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti specializaţi în combaterea investigării criminalităţii economice din judeţul Mureş au desfăşurat, pe raza judeţului Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, două percheziţii domiciliare pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

”Din cercetări, a reieşit că, în perioada  ianuarie 2014-septembrie 2017, doi bărbaţi, de 53, respectiv 40 de ani, de pe raza judeţului Mureş, în calitate de casieri ai unei unităţi administrativ teritoriale, şi-au însuşit pe nedrept sume de bani din casieria unităţii, reprezentând taxe şi impozite locale, prin alterarea borderourilor desfăşurătoare ale încasărilor zilnice şi prin omisiunea inserării, cu ştiinţă, a chitanţelor în aceste acte, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu peste 540.000 lei”, anunţă poliţiştii din Mureş. 

În urma percheziţiilor, faţă de cei doi bărbaţi s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.