Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au făcut, joi, percheziţii domiciliare în Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, la mai multe persoane care cumpărau substanţe psihoactive de pe diferite site-uri, în special din China, le prelucau prin amestecul cu acetonă sau alte substanţe chimice, apoi le vindeau tinerilor la preţuri cuprinse între 30 şi 60 de lei doza, în funcţie de cantitatea dorită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, la începutul acestui an, în Caransebeş s-a format un grup infracţional care în scurt timp a dominat piaţa substanţelor psihoactive din regiune şi care ulterior s-a extins şi în Reşiţa şi Oţelu Roşu, devenind o sursă principală de furnizare a acestor substanţe.

Cei implicaţi cumpărau substanţe psihoactive de pe diverse site-uri, de obicei din China, le prelucrau prin amestecul cu diverşi solvenţi, precum acetona sau alte substanţe toxice, le impregnau pe fragmente vegetale provenite de regulă din plicurile de ceai, apoi erau vândute tinerilor din Caransebeş, Reşiţa sau Oţelu Roşu la preţuri cuprinse între 30 şi 60 de lei doza, în funcţie de cantitatea dorită, în diverse ambalaje, precum ţiplă sau staniol, la doze de 0,2 - 1 gram.

În urma cercetărilor, procurorii au identificat până în prezent 13 persoane, faţă de care a fost începută urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, iar faţă de două dintre acestea şi pentru trafic de droguri de mare risc.

În urma celor 17 percheziţii domiciliare făcute, joi dimineaţă, în Caransebeş, procurorii au găsite 150 de grame de substanţă prihoactivă în stare pură, ce putea fi folosită la prepararea a peste 1.000 de doze, precum şi doze pregătite pentru vânzare şi bunuri folosite la prepararea drogurilor şi a substanţelor psihoactive.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.