Poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT au descoperit într-un ansamblu de vehicule, în urma unui control de rutină, cinci tone de substanţă utilizată pentru fabricarea heroinei, precum şi 20 de kilograme de cocaină cu o puritate de 99 la sută. Ansamblul de vehicule urma să tranziteze ţara noastră, iar şoferul, de cetăţenie străină, a fost arestat pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma unui control de rutină efectuat pe 22 august de către Poliţia de Frontieră în punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, asupra unui ansamblu de vehicule înmatriculate în străinătate şi conduse de un cetăţean străin, au fost găsite aproximativ 5 tone de anhidridă acetică şi 20 de kilograme de cocaină de o puritate de aproximativ 99 la sută”, a declarat vineri procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă.

Foto: DIICOT
Foto: DIICOT

Anhidrida acetică este un precursor de droguri şi din cantitatea pe care au găsit-o poliţiştii în mai multe recipiente se poate obţine o tonă de produs heroină, a precizat Bănilă.

Foto: DIICOT
Foto: DIICOT

Potrivit acestuia, tirul urma să tranziteze ţara noastră.

Şoferul, care are cetăţenie străină, a fost iniţial reţinut şi apoi arestat pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.